matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
pomocy!:
Jezeli w ciagu geometr. o ilorazie q= −1 suma pieciu poczatkowych jego wyrazow jest rowna
√
2
, to pierwszy wyraz teo ciagu jest rowny?
13 kwi 22:53
kalafiorowa:
S
5
=
√
2
q=−1 n=5
13 kwi 22:56