matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
sandra:
może mi ktoś pomóc? kąt rozwarcia stożka, którego tworząca ma długość 8, ma miarę 136stopni. oblicz długosc wysokosci stozka?
13 kwi 22:48
kalafiorowa:
α=136
H
α
=cos
8
2
H
=cos68
8
H=8cos68
13 kwi 22:55