matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
dankaa1004:
Oblicz najmniejszą wartość funkcji kwadratowej f(x) = x
2
− 6x +1 w przedziale <0;1>
13 kwi 21:48
Wydi:
6
p=
=3 czyli nie należy do przedziału więc...
2
f(0)=1 f(1)=−4 czyli to jest najmniejsza
13 kwi 22:34