matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz wartość b, dla której równanie 2x^2+bx+3=0 ma dokładnei jeden pierwiaste
żabcia:
wyznacz wartość b, dla której równanie 2x
2
+bx+3=0 ma dokładnei jeden pierwiastek
13 kwi 21:29
Tomek.Noah:
Δ=0 b
2
−4ac=0 b
2
=24 b=−
√
24
v b=
√
24
14 kwi 15:01