matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
dankaa1004:
Uzasadnij, że sin
4
α − cos
4
α =1−2cos
2
α , gdy 0 stopni < α < 90 stopni
13 kwi 21:21
driver:
sin
4
α − cos
4
α=(sin
2
α+cos
2
α)*(sin
2
α−cos
2
α)=1*(1−cos
2
α−cos
2
α)=........
13 kwi 21:27