matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PILNE !
ProszĘ !!:
Jedna z przekątnych rombu jest o 6 cm dłuższa od drugiej . Pole tego rombu jest równe 56 cm2. Oblicz obwód tego rombu.
13 kwi 20:48
Kejt:
e=f+6
e*f
2
=56 po obliczeniu podstaw pod to: (
1
2
e)
2
+(
1
2
f)
2
=a
2
13 kwi 20:54