matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo proszę o pomoc!
Heather:
Oblicz różnicę objętości stożka o średnicy podstawy 12cm i wysokości 6cm oraz stożka o średnicy 6 cm i wysokości 12cm.
13 kwi 20:30
A.! :) :
1
V
s
=
πr
2
* H
3
1
V
1
=
* 6
2
* 6
3
V
1
= 72 π
1
V
2
=
* 3
2
* 12
3
V
2
= 36 π V
1
− V
2
= 72π − 36π = 36π
22 kwi 19:21