pole
anna: obwód trójkąta prostokątnego o bokach długości x, 2x+4, 3x−4 jest równy 60 pole pow. tego
trójkąta jest równe. a.120 b.130 c. 240 d. 260
13 kwi 20:18
driver: 6x=60⇒x=10←przyprost. 2*10+4=24←przyprost. 3*10−4=26←przeciwprost.
P=10*24:2=......
13 kwi 21:33
pusia:
8 sty 13:21
pusia: obwód trójkąta prostokątnego o bokach długości x, 2x+4, 3x−4 jest równy 60 pole pow. tego
trójkąta jest równe. a.120 b.130 c. 240 d. 260
8 sty 13:22
Wytłumaczyć: ułóz równanie ktorego wynik jest równe 60 wynik z tego podstaw do wzoru
8 sty 13:29
J: x+2x+4+3x−4=60 ⇔6x=60⇔x=10.
Boki trójkąta: 10 ; 24 ; 26
8 sty 13:37