matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
R@f@ł:
Punkt P=(3,4) jest wierzchołkiem równoległoboku , którego jeden bok lezy na prostej y=a , a drugi na prostej y=1/2 x + 1 . Oblicz pole tego równoległoboku. Wie ktos jak to zrobic bardzo prosze o rozwiazanie tego zadania pilne
13 kwi 20:04