matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie logarytmiczne
messi:
Rozwiązać równanie: log
2
2
m=3log
2
m
2
13 kwi 18:34
Godzio:
log
2
2
m − 6log
2
m = 0 log
2
m(log
2
m − 6) = 0 log
2
m = 0 => m = 1 log
2
m = 6 2
6
= m m =64
13 kwi 18:41
messi:
ok, rozumiem już, dzięki wielkie !
13 kwi 18:46