matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trójkąt
Katasia:
Oblicz długość d −Kolor różowy : 1+
√
2
−Kolor czerwony:
√
3
−kolor niebieski: d Wyliczyłam to, ale prosiłabym o sprawdzenie: (
√
3
)
2
+ d
2
=(1+
√
2
)
2
3+d
2
=3+2
√
2
d
2
=2
√
2
d=
√
2
√
2
Czy to poprawnie to wyliczyłam
Proszę o wszelką odpowiedź
13 kwi 18:21
Godzio:
ok
13 kwi 18:22