pmocy !!!!!!!!!!!!!
Mystery: Spośród liczb całkowitych nalezacych do przedziału <a;b>, gdzie a=log 0,01i b=log√5 25
Oblicz prawdopodobieństwo tego że otrzymamy:
a) funkcję stałą
b) funkcję do wykresy której nalezy poczatek układu współrzędnych
c) funkcję do wykresy której nalezy punkt A(1;3)
13 kwi 14:16
HELP: a= log 0,01=−2
b=log pierwiastek z 5 25=4
<a,b> {−2,−1,0,1,2,3,4}
a)d=0
A=1*6=6
Ω= 7*6=42
P(A)=6/42=1/7
b) Ω=42
g(x)=cx+d
A=(0,0)
d=0
A=1*6=6
P(A)=1/7
c)Ω=42
A=(1,3)
3=c+d
(−1,4)(4,−1)(1,2)(2,1)(0,3)(3,0)
A=6
P(A)=1/7
16 lut 22:28