matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
16
bartek:
Funkcja kwadratowa rosnąca w przedziale (−
∞
, −3) ma wzór: a) f(x)=−(x−3)
2
+1 b) f(x)= −(x+3)
2
+1 c) f(x)=−x−1)
2
+3 d) f(x)=−(x−1)
2
−3
13 kwi 13:14