f
Dzidziuś: Przedstaw liczbę a=(sin600−2)−2 w postaci a+b√3, gdzie a i b są liczbami wymiernymi
12 kwi 23:33
y.z.:
Echhhh
Dzidziusiu 
...... pisz porządnie treść zad.
| | √3 | | √3−4 | | 2 | | 4 | |
( |
| −2)−2= ( |
| )−2 = ( |
| )2= |
| =
|
| | 2 | | 2 | | √3−4 | | (√3−4)2 | |
| | 4 | | 4(19+8√3) | | 76 | | 32 | |
= |
| = |
| = |
| + |
| √3
|
| | 19 −8√3 | | 361−192 | | 169 | | 169 | |
niezbyt ładny ten wynik
12 kwi 23:49
Dzidziuś: jestem kiepska z trygonometrii a tu jeszcze tyleeee zadań:(( Dziekuje Ci bardzo za pomoc
13 kwi 00:05