f
Dzidziuś: Oblicz wartośc wyrażenia W=(cos300+tg300)−3
12 kwi 22:59
y.z.:
| | √3 | | √3 | | 3√3+2√3 | | 5√3 | |
( |
| + |
| )−3= ( |
| )−3= ( |
| )−3=
|
| | 2 | | 3 | | 6 | | 6 | |
| | 6 | | 36*6 | |
= ( |
| )3= |
| = ....... usuń niewymierność , poskracaj i dokończ |
| | 5√3 | | 125*3√3 | |
12 kwi 23:09
kalafiorowa:
| | √3 | | √3 | | 3√3+2√3 | | 5√3 | |
( |
| + |
| )−3=( |
| )−3=( |
| )−3= |
| | 2 | | 3 | | 6 | | 3 | |
| | 3 | | 27 | | 27√3 | | √3 | |
( |
| )3= |
| = |
| = |
| |
| | 5√3 | | 125*9√3 | | 125*27 | | 125 | |
12 kwi 23:11
kalafiorowa: oj wkradl mi sie blad... wpakowalam w mianownik 3 zamist 6, przepraszam.
12 kwi 23:12
Dzidziuś: Dziekuje Wam bardzo, zrobilam tak samo i chcialam sprawdzic czy mam dobrze

bo dziwny ten wynik
12 kwi 23:13
y.z.:
12 kwi 23:14