matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ILE ROZWIĄZAN MA RÓWNANIE
ANNA:
ILE ROZWIĄZAŃ RZECZYWISTYCH MA TO RÓWNANIE 19−5X
4
=0
12 kwi 22:34
Godzio:
19 − 5x
4
= 0 (
√
19
+
√
5
x
2
)(
√
19
−
√
5
x
2
) = 0 (
√
19
+
√
5
x
2
)(
4
√
19
−
4
√
5
x)(
4
√
19
+
4
√
5
x) = 0 Odp. 2
12 kwi 23:18