funkcje
motka54: wykres funkcji f(x)= x−3x2−x−6 przesunięto o wektor u=[−2,1] a nastepnie przesuniety
wykres odbito symetrycznie wzgledem początku układu współrzednyc . otrzymano wykres funkcji
g(x). trzeba znaleśc wzor funkcji g(x) i okreslic dziedzine
12 kwi 22:26
motka54: to chyba powinno byc tak g(x) = −f −[(x+2)+1] tak ?
a jesli tak to jeszcze jak pod to przekształcic funkcje f(x)
12 kwi 22:33
motka54: wie ktos jak to zrobic
12 kwi 22:50
motka54:
12 kwi 23:19
12 kwi 23:28
motka54: oo wielkie dzieki
12 kwi 23:35