matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f
Dzidziuś:
przedstaw liczbę a=(sin60
0
−2) w postaci a+b
√
3
gdzie a i b są liczbami wymiernymi
12 kwi 22:07
y.z.:
√
3
a=
−2= −2 +
1
2
√
3
2
12 kwi 23:13
Dzidziuś:
tak ja to tez umiem, tylko ze tam jest do potegi −2 i dla mnie jest zbyt skomplikowane zeby dalej robic:(
12 kwi 23:35