matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekształcenia izometryczne
peper:
X,y∊ R które z poniższych wzorów opisują przekształcenia izometryczne? P((x,y)) = (−x, y+1) P((x,y))= (2x, −y) P((x,y)) = (x, −y) Mógłby ktoś wytłumaczyć o co chodzi i rozwiązać ?
12 kwi 21:08