.
Ala: w trójkącie równobocznym wysokość jest równa 6. zatem bok tego trójkąta ma dŁugośc
12 kwi 21:05
peper: wysokość = a √32 = 6
a √3 = 12
a= 12√3
12 kwi 21:09
eloonia: Wysokość w Δrównob.=
a√32=6
a√32}=6 /*2
a
√3=12
a
√3=2
√3/ :
√3
a=2
12 kwi 21:21
peper: ale kochana od kiedy 12 = 2
√3 
Ostateczni mozesz usunac niewymierność z mianownika i bedziesz miała wtedy 4
√3
12 kwi 21:42
eloonia: Sorry późno, zamotałam sie w tym co pod pierwiastkiem. Więc jeszcze da się uprościć i 4√3
ładniej.
P.S. Język zanieś do pierwszej podstawowej
12 kwi 22:28