12 kwi 18:17
Kejt: zamień te pierwiastki na ułamki..
12 kwi 18:18
Katasia: czyli

Moge prosić o rozwiązanie?
12 kwi 18:21
rajdi: 5−4 * 52* 532 * 5−4 / 54*5−12*534 to jest
5−92
−−−−−−−−−−−−−−− = 5354
5174
12 kwi 18:24
Kejt: sama trochę głową rusz.. prosiłaś o pomoc.. w postaci ułamków znaczy np. √5=512
12 kwi 18:24
Katasia: Dziękuję
12 kwi 18:27
rajdi: przepraszam, to nie tak bedzie, nie moge sie polapac w tych oznaczeniach

5
−4*5
2*5
32*5{
12 5
0
−−−−−−−−−−−−−− = −−−−−−−−−−−−−−−−−−−
5
4*5
−12*5
34 5
{
174
12 kwi 18:28
Katasia: a w tym tym 2 mianowniku to co będzie
12 kwi 18:30
rajdi: 5174
12 kwi 18:31
Katasia: 5{12 czyli to będzie 5 12
12 kwi 18:35