POTĘGOWANIE
Ola: 3
10*3
20*3
30=? poprawna odpwiedź to 27
20 Robię błąd, bo wychodzi mi 27
60. Dodaje
potęgi do siebie, jak to przy mnożeniu a wychodzi źle
12 kwi 17:40
Ckarlos: Jak na moje powinno byc 360 ale to tylko moje zdanie.Uwazam ze same potegi sie dodaje nic
wiecej.
12 kwi 17:41
Aga: Masz w ogólnym wzorze a
c *a
d * a
e = a
(c+d+e). Dlatego w Twoim przypadku mamy 3
60. Ale
wiemy, że 3
3 = 27, dlatego 3
60 = 3
(3*20)= 27
20. Koniec
12 kwi 17:51
Kejt:
310*320*330=360=(33)20=2720
12 kwi 17:52
nrv: Brawo Kejt . Nie dość , że śliczna , to jeszcze mądra ! Juhu !
12 kwi 17:53