WZOR
ADAMO: CZY MOZE MI KTOS POWIEDZIEC DO CZEGO SLUZY TEN WZOR r=a+b−c/2
PROSZE O POMOC
12 kwi 17:39
hm: a co to jest r? jest to promień okręgu wpisanego w trójkąt PROSTOKĄTNY , gdzie a,b,c boki
trójkąta
12 kwi 17:59
nrv to debil: llllllllll
12 kwi 18:01
12 kwi 18:02
hm: No widzisz jak ładnie
12 kwi 18:03
ADAMO: no tak ale skad ten wzor

12 kwi 18:04
ADAMO: ja mam ze promien okregu wpisanego to r=2P/a+b+c a nie r=a+b−c
12 kwi 18:05
ADAMO: aj przepraszam to byl na opisany
12 kwi 18:06
ADAMO: i czy mozesz mi wytłumaczyc skad sie taki wzor wzial r=a+b−c
12 kwi 18:06