oblicz
Jagoda:

zobaczcie czy dobrze, prosze
Oblicz pole powierzchni oraz objetosc graniastoslupa prawidlowego trojkatnego ktorego przekatna
sciany bocznej ma dl 12 a krawedz podstawy ma dl 3.
h
2+3
2=12
2
h
2+9=144 / −9
h
2=135 czyli 3
√15
Ppodstawy a
2{3} przez 4
= 9
√3 przez 4
Pc= 2Pp + Pb
Pp= 2* 9
√3 przez 4 + 3 * 9
√3przez 2 + 27
√15
V= 9
√3 przez 4 * 3
√15
V= 27
√45 przez 4 = 27* 3
√5 przez 4 = 81
√5 przez 4
12 kwi 17:30
Barbara: Idealnie . Powinnaś dostać 5 . Wiem , bo uczę matematyki . To bardzo piękny przedmiot .
12 kwi 17:51
Jagoda: dziękuje

moze i piekny ale bardzo trudny...
12 kwi 17:54
Barbara: Tak,tak . Szczególnie dla Twojego pokolenia . Do której klasy chodzisz dziecko ?
12 kwi 17:55
Jagoda: heh, 2 licem.
12 kwi 17:57
Barbara : O ! W liceum matematyka to najtrudniejszy z przedmiotów .
12 kwi 18:00
Jagoda: taa...
12 kwi 18:01
hm: Za to 5?

Pani Barbaro , proszę mnie uczyć
12 kwi 18:02