matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczenia
Olusiaa.:
Wylacz wspolny czynnik przed nawias. a)4x
2
y
2
−8xy
2
z= b)72a
4
c
6
+32a
2
c
3
−24a
3
c
2
= c)24p
2
+18mp+30m
2
=
12 kwi 16:47
Wydi:
a)4xy(...) b)8a
2
c
2
(..)
12 kwi 16:48