matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
yyy:
2
?
√
x
12 kwi 16:17
Godzio:
2
1
= 2x
−1/2
= 2 * (−
) * x
−3/2
= −x
−3/2
√
x
2
12 kwi 16:31
yyy:
a tymi wzorami
12 kwi 16:34
Godzio:
ax
n
= a*n*x
n−1
12 kwi 16:37
Godzio:
(ax
n
)' = a*n*x
n−1
12 kwi 16:37