matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sześcian
dankaa1004:
Oblicz przekątną sześcianu, jeżeli jego objętość jest równa 24.
12 kwi 16:10
M:
24 kwi 20:11
Miś Uszaty:
V=a
3
a
3
=24 a=
3
√
24
=
3
√
8*3
=2*
3
√
3
d=a
√
3
d=2
3
√
3
*
√
3
=2*3
5/6
24 kwi 20:35