Odległość punktu
agnieszka: a) Oblicz odległość punktu P=(−6,1) od prostej y=−13−2
b) Znajdź równanie okręgu, którego średnicą jest odcinek o końcach P=(−2,8) i
Q=(−6,−2)
12 kwi 14:14
12 kwi 14:23
agnieszka: czyli jak mam sprowadzic nie znam c
12 kwi 14:30
Ewa: a równanie nie ma być przypadkiem tak: y= −13x−2 ?
12 kwi 14:36
Ewa: a do ogólnego to musisz poprzerzucać wszystko na jedna stronę
13x+y+2=0
A=13
B=1
C=2
12 kwi 14:38
agnieszka: no tak
12 kwi 14:39
agnieszka: to rozwiązanie punktu a?
12 kwi 14:40
Ewa:
12 kwi 14:40
Ewa: nie, musisz podstawić wszystko jeszcze do wzoru
12 kwi 14:40