matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź liczbę k
anusiak:
prosta o równaniu y+k=0 nie ma punktów wspólnych z parabolą y=−2(x−3)
2
+4. Liczba k może być równa : A. −5 B. −2 C. 3 D. 7
12 kwi 14:11
Edek:
−b
sprawdź wierzchołek paraboli W
x
=
2a
12 kwi 15:16