zad
seba:
[(4+71/2)1/2}+(4−71/2)1/2]2
12 kwi 12:13
kalafiorowa:
zastosuj wzor skroconego mnozenia (a+b)2=a2+2ab+b2
12 kwi 12:33
seba: nom
ok
12 kwi 12:43
seba: i wyszlo −√7
12 kwi 12:43
seba: dobrze
12 kwi 12:43
seba: x2−4x−3(x2−4x+20)1/2=−10
12 kwi 12:46
seba: x−3≥x−2
12 kwi 12:46
kalafiorowa:
powinno wyjsc 15. juz zapisuje
12 kwi 12:50
seba: cholera
12 kwi 12:51
kalafiorowa:
[(4+712)12+(4−712)12]2=
= [(4+712)12]2+2(4+712)12*(4−712)
12+[(4−712)12]2=
=4+712+2(4+712)12(4−712)12+4−712=
=8+2(16−7)12=
=8+2(9)12=
=8+2(32)12=
=8+2*3=
=8+6=15
12 kwi 12:56
seba: o dzieki pomozesz w nastepnych/
12 kwi 12:59
seba:
12 kwi 13:53
kalafiorowa: napisz te przyklady, jak nie ja to ktos inny pomoze
12 kwi 13:54