POMOCYYYYY
Alutka: Cześć. Potrzebuję waszej pomocy, nie mogę sobie poradzić z tym zadankiem
Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość graniastosłupa prostego o podstawie trapezu
równoramiennego, którego podstawy mają długość 10 cm i 6 cm oraz jego kąt ostry wynosi 45
stopni. Wysokość graniastosłupa jest 3 razy większa od wysokości podstawy.
Proszę o pomoc...
12 kwi 10:17
kalafiorowa:

α=45
h=2
H=3*h=6
V=P
P*H=16*6=96
c
2=h
2+2
2 ⇒ c=2
√2
P
B=2*cH+6H+10H=24
√2+36+60=96+24
√2
P
C=2*P
P+P
B
P
C=32+96+24
√2=128+24
√2
12 kwi 12:47
Alutka: Wielkie dzieki.

12 kwi 18:03