matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
P.:
promień okręgu wpisanego w trójkąt równoboczny jest równy r = 6. Ile wynosi bok tego trójkąta?
12 kwi 00:10
y.z.:
1
1
a
√
3
a
√
3
r=
h
Δ
=
*
=
3
3
2
6
podstaw za r= 6 i wyznacz długość "a"
12 kwi 00:28