matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetra
P.:
promień okręgu opisanego na trójkącie równobocznym jest równy R = 4√3. Jaką długość ma bok trójkąta?
11 kwi 23:14
y.z.:
a
√
3
R=
3
a= ......
11 kwi 23:17
Marcin:
R = 2/3 * h h= a
√
3
/ 2
11 kwi 23:19