matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomoc.
Paulaaaa:
Miejscami zerowymi funkcji y=x
2
+bx+c sa −4 i −1. Oblicz b i c.
11 kwi 22:36
y.z.:
z postaci iloczynowej: y= a( x−x
1
)(x−x
2
) to: y= ( x +4)(x+1)= x
2
+
5
x
+4
=> b= 5 c= 4
11 kwi 22:42
kinia508a:
x
2
>4
9 kwi 16:57
xyz:
dupa
12 lis 16:49