matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrazenie..
paula91:
(2x+3)
2
Wyrazenie W=
po skróceniu ma postac:
(4x
2
−9)
2
11 kwi 22:16
y.z.:
4x
2
−9= (2x−3)(2x+3) założenie x ≠
3
2
, x≠ −
3
2
(2x+3)
2
1
W=
=
(2x−3)
2
*(2x+3)
2
(2x−3)
2
11 kwi 23:26