matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartość wyrażenia..
paula91:
Wartość wyrażenia W=
3
√
16
− 2
√
50
+ 4
√
32
−
3
√
250
jest równa :
11 kwi 21:45
kalafiorowa:
3
√
16
=2
3
√
2
√
50
=5
√
2
√
32
=4
√
2
3
√
250
=5
3
√
2
2
3
√
2
−2*5
√
2
+4*4
√
2
−5
3
√
2
= −3
3
√
2
+6
√
2
= 3(2
√
2
−
3
√
2
)
11 kwi 21:52
paula91:
dziekuje
11 kwi 22:03