Nie wychodzi mi!
Paulaaaa: Mi nie chce wyjsc to zadanie! : ((( Prosze o pomoc..
Dane dwie proste sa rownolegle, zatem m wynosi:
a) y=3x−4
y=(2−m)x+1
b) y=(m−1)x−3
y=(2m+2)x−6
Dane dwie proste sa prostopadle, wtedy p wynosi:
a) y=(2p−1)x+3
b) y=(m−1)x−3
y=(2m+2)x−6
11 kwi 20:33
Mateusz: skorzystaj z warunku rownoległosci i prostopadłosci dwoch prostych powinnas otrzymac rownania i
rozwiązac je
11 kwi 20:37
Alekss...: przykład b) prostopadełe
(m−1)(2m+2)= −1 ...m wyjdzie
Równoległe:
(m−1)=(2m+2)
Reszta podobnie tylko dane zmień.
11 kwi 20:41
Paulaaaa: Dalej tego nie rozumie!
11 kwi 21:00
Paulaaaa: dzieki : )
11 kwi 21:01