Granice ciąów
MATH: | | 3*5n+1−2*3n | |
a) an= |
|
|
| | 2*5n+3*4n=1 | |
b) a
n=
√3n2+2 − 2n
Bardzo proszę o pomoc
11 kwi 19:48
Jack: a) przedstaw wyrażenia wykładnicze z "n" w wykładniku, nastepnie z licznika wyciągnij przed
nawias wyrażenie wykładnicze o większej podstawie i tak samo w mianowniku.
11 kwi 19:56
MATH: moge prosic o rozwiązanie
11 kwi 20:00
Jack:
| | 3*5n−2*3n | |
an= |
|
|
| | 2*5n+3*14*4n | |
teraz z licznika wyciągnij przed nawias większą potęgę i z mianownika też największą.
11 kwi 20:01