matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
sabina:
ile wyrazów na ciąg geometryczny an w którym a1= 0,025 q= 20 natomiast ostatni wyraz jest równy 4000?
11 kwi 18:52
pit:
wzór ogólny na ciąg geometryczny masz. an=4000 i zostaje Ci tylko niewiadoma n − czyli ilość wyrazów
11 kwi 18:56