matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
pati:
Liczba 2log
3
75 jest równa: a) 3+2log
3
5 b) log
3
25+ log
3
6 c) 2−4log
3
5 d) 2+4log
3
5
11 kwi 18:17
y.z.:
2log
3
75= 2log
3
(3*5
2
)= 2log
3
3+2*2log
3
5= 2 +4log
3
5 odp: d)
11 kwi 22:08