matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
JAK TO ZROBIC? PROSZE O POMOC! : (
Klaudia:
JAK TO ZROBIC? PROSZE O POMOC! : ( Ktory z wykresow funkcji f(x) ma os symetrii?
3
a) f(x)=
x
b) f(x)=x+1 c) f(x)=x
2
+4x d) f(x)=(x−2)
2
+4 e) f(x)=(x−6)(x+2)
1
f) f(x)=(
)
x
2
Napisz wzor tej osi.
11 kwi 17:39