matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy!
Kasia:
wierzcholkami trojkata sa punty A(−1,3) B(−2,0) C(2,−3). oblicz pole tego trójkąta
11 kwi 17:00
Berta:
P=
1
2
l (−2−(−1)) ((−3)−3) − (0−3) (2−(−1)) l =
1
2
l 6 − (−9) l = 7
1
2
chyba tak
11 kwi 18:42