matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tangensy
pannanikt:
wiedząc, że sinα=
2
5
i α∊(0
o
; 90
o
) wyznacz cosα i tgα. nie wiem kompletnie o co be.
11 kwi 16:25
ak1:
Z jedynki trygonometrycznej sin
2
α+cos
α
=1 cos
2
α=1−sin
2
α cosα=
√
1−sin
2
α
tgα=
sinα
cosα
podstaw i licz
11 kwi 16:35