ciąg geometryczny
Madzia: Pierwszy wyraz rosnącego ciągu arytmetycznego jest równy 2
znajdź różnice wiedząc że a3 a7 a17 jest ciągiem geometrycznym
proszę o pomoc
11 kwi 15:34
Madzia: .
11 kwi 16:48
11 kwi 17:23
Madzia: widzę że się podszywa parę os pode mnie, dziś to moje 1sze zad które wrzuciłam
11 kwi 17:24
Madzia: .
11 kwi 17:46
Madzia: .
11 kwi 17:59
Madzia: .
11 kwi 18:06
Madzia: ekhm
11 kwi 18:24
Madzia: .
11 kwi 19:31
pit: juz pomagam
11 kwi 19:34
pit: r>0
a1=2
a7
2 = a3 * a17
a7= a1 + (n−1)r
tak dalej a3 i a17.
i masz równanie, rozwiązujesz i jest
11 kwi 19:37