matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Che:
1
sinα*cosα=
10
Oblicz sinα+cosα
11 kwi 13:19
Julek:
cosα =
√
1−sin
2
α
1
sinα*
√
1−sin
2
α
=
/
2
10
1
sin
2
α − sin
4
α =
100
1
sin
4
α − sin
2
α +
= 0
100
sin
2
α = t, gdzie t∊(0;1>
1
t
2
− t +
= 0
100
rozwiąż to i przyrównaj wyniki należące do dziedziny, do sin
2
α
11 kwi 13:31