matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
truskaweczka:
dwa boki rownolegloboku zwieraja sie w prostych o rownaniach AB: y=
1
2
x−2, Ad: y=2x−5. srodek symetrii rownolegloboku ma wspolrzedne s=(5,2). wyznacz wspolrzedne wierzcholka B tego rownolegloboku
11 kwi 12:26