matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hfgj
***kiełbasa***:
219. Proste o równaniach 3c−2y+2=0 i x−y+2=0 zawierają dwa boki trójkąta, a prosta o równaniu 2x−y−1=0 zawiera jedną z jego środkowych. Znajdź równanie prostej zawierającej trzeci bok trójkąta. odp:5x−3y=0 lub x−4=0
11 kwi 11:55