matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
znaczek:
rownanie prostej ma postac x−3y+3=0. Jak sprawdzic czy nalezy do niej punkt A(3,2) ?
11 kwi 10:28
r.w.16L:
czyli y=1/3x+3; czy jak x=3 to y=2? sprawdźmy y=1/3*3+3 y=1+3 y=4 a nie 2, więc nie należy
11 kwi 11:03