matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
eloood:
Dany jest ciąg geometryczny (−18,6,−2....) Wyraz ogólny tego ciągu to an= 18* (1/3)
n−1
an= 18* (−1/3)
n−1
an= −18*(1/3)
n−1
an= −18*(−1/3)
n−1
11 kwi 10:20
rademenes:
a
n
= a
1
*q
n−1
a
2
q=
a
1
odp: D
11 kwi 11:09