matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:(
ppool:
na rysunku obok przedstawiono trójkąt ABC Wykorzystując dane na rysunku oblicz obw tego trójkąta. Wynik podaj w zaokrągleniu do dwóch miejsc po przecinku. kąt BCA= 100' kąt CAB = 35' długość h=8cm
10 kwi 20:55
Jack:
Zauważ kąt przyległy do 100
o
...
10 kwi 21:29